poniedziałek, 16 maja 2011

Tarta z kaszki kukurydzianej i parmezanu


Jest to kolejne szybkie danie, którego wykonanie zajmuje max 30-40 minut. Dodatki są dowolne – można użyć tego, co ma się w domu. Proporcje są na jedną małą tartę (śr. ok. 20 cm).

Ciasto składniki:
(na małą tartę- dla 1lub 2 osób)

  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki kaszki kukurydzianej
  • ½ szklanki startego parmezanu
  • ¼ szklanki oliwy
  • ¼ szklanki wody

Dodatki:
Dowolne. Ja użyłam oliwek, kaparów, pomidorów z puszki, suszonych pomidorów, salami, pieprz, sól, oregano, czosnek.

Składniki na ciasto dokładnie połączyć aż powstanie zwarte ciasto. Wyłożyć nim formę na tartę (opcjonalnie tortownicę), ułożyć dodatki i wstawić na 20-30 min. do nagrzanego do 200C piekarnika. Gotowe!!

Przepis na ciasto pochodzi z programu telewizyjnego „Chief at home”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz