Składniki:
1 stek wołowy grubości 2-3 cm
1 stek wołowy grubości 2-3 cm
duża szczypta pieprzu w ziarnach
sól
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Dokładnie wysmarować odrobiną oliwy. Pieprz rozdrobnić na mniejsze kawałki i obsypać połową jedną stronę mięsa. Rozgrzać patelnię grillową. Położyć stek popieprzoną stroną do dołu, górną obsypać pozostałymi ziarnami. Piec dokładnie 2 minuty z każdej strony dociskając do patelni aby dobrze się przyrumienił. Zdjąć z patelni i posolić do smaku. Można zjeść sam lub z sosem czy musztardą lub keczupem.
Przepis i zdjęcie w niezmienionej formie zostały przeniesione z mojego drugiego bloga dziesieckilo.blogspot.com
Przepis i zdjęcie w niezmienionej formie zostały przeniesione z mojego drugiego bloga dziesieckilo.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz